Svampexkursion 21/9 2019

Idag har vi haft en svampexkursion, ledd av svampkonsulenten Tuve Wässing. Ett tiotal deltagare, barn och vuxna, hade drygt tre timmars fantastiskt fint väder i bra svampmarker. Storhultets naturreservat, strax utanför Nyköping vid Svärta. Med Tuves hjälp gick vi igenom svampar vi hittade under dagen. Allt var inte lämpligt som matsvamp. Vi plockade bra matsvampar som gula kantareller, olika soppar, kremlor, trattkantareller, blekgul taggsvamp, svart trumpetsvamp, citrongul slemskivling, pepparriskor, blodriskor och säkert en del annat också. Vi fikade i reservatet på ett berg, skönt att vila benen ett tag. Vid återkomst till bilarna så bjöd Tuve oss på kex med en otroligt god svampröra han lagat till, recept Bo Nyléns vitlöksKarl Johan.

.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.